Побутова техніка для садків Надвірнянщини

28 червня 2013 19:40

Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев’янка допоміг побутовою технікою дошкільним закладам Надвірнянщини. Подарунки отримали дитячі садочки "Сонечко" та "Сніжинка" міста Надвірна, а також дитсадки "Незабудка" у селі Гаврилівка та "Золотий рибка" у Перерослі.

Побутова техніка для садків Надвірнянщини

"Держава повинна забезпечувати дошкільні заклади необхідним устаткуванням, але не завжди так робиться. Тому ми по мірі можливостей беремо цю функцію на себе", — зазначив голова Благодійного фонду Володимир Грабовецький.

Коштом фонду у дитячий садочок "Сонечко", що в місті Надвірна, придбали холодильник для зберігання молока.  Той холодильник, який раніше був у садочку, відпрацював свій ресурс і потребував заміни. "Дверцята погано закривалися, з верхньої морозильної камери завжди капала вода", — пригадує завгосп Марія Гондзюк.

Завідувачка дошкільного закладу Галина Жупник каже, що на холодильник для молочних продуктів чекали з нетерпінням. "Дуже був потрібен цей холодильник. Адже без молока наша кухня не обходиться –  щоденно для кожної дитини використовуємо по 500 грамів молока", — пояснює  Галина Жупник.

"Молочні страви ми готуємо постійно", — підтримує керівника кухар садочка "Сонечко" Лілія Андрійович. Жінка розповідає, що малюки полюбляють молочні каші, особливо манну.

"За санітарними правилами, молочні продукти повинні зберігатися у окремому  холодильнику, — пояснює кухар дитсадка "Сніжинка" Марія Мацюк. — Важливо, що Благодійний фонд дбає про садочки серйозно і відповідально — враховує ті нагальні потреби, які ми маємо". "Сніжинка" також отримала новий холодильник від голови Благодійного фонду Володимира Грабовецького.

У дошкільні заклади сіл Перерісль та Гаврилівка теж передали необхідну побутову техніку. Дитсадок "Золота рибка" в Переріслі отримав порохотяг та пральну машину. "У садочку виховується майже 70 дітей, тож прання завжди багато,  — зазначає завідувачка садочка Наталія Максим"юк. — Працівникам пральні  раніше все доводилося прати руками…"

"Ми більше 10 років мріяли про пральку. Вже не треба забирати прання додому і витрачати на цю роботу всі свої  вихідні ", — радіє працівниця пральної  Галина Йосипчук.

Новою електроплитою тішаться працівники дитячого садка "Незабудка", що в Гаврилівці. "Це потужна плита, такої у нас ще ніколи не було. Тепер ми зможемо швидше готувати і урізноманітнимо діткам меню" — каже кухар садка Марія Галюк. Вихованці "Незабудки" дуже люблять різні запіканки, омлети, булочки.

"У нас цього року відкрилася третя група і готувати для 60 діток на одній плиті було дуже  складно. Тому ми вдячні Благодійному фонду, який відреагував на наше прохання і подарував у садок спеціальну промислову електроплиту", — наголосила завідувачка дитсадка "Незабудка" Мирослава Левицька.

Підтримка дошкільних закладів є одним з пріоритетних напрямків роботи Благодійного фонду Юрія Дерев"янка. Від початку створення, а це вже чотири роки, Фонд постійно опікується дитсадками Надвірнянщини. "Від того, якими будуть дошкільні навчальні заклади, залежить майбутнє наших дітей. Ми повинні створювати дітям комфортні й сприятливі для навчання умови", — підсумував голова фонду Володимир Грабовецький.

• IMG_4685.jpg
  • IMG_4739.jpg