На Долинщині нагородили переможців обласного чемпіонату з пішохідного туризму

18 листопада 2014 12:26

В селищі Вигода Долинського району пройшов Чемпіонат області в закритих приміщеннях з техніки пішохідного туризму. Учасників турніру відзначили медалями, грамотами та цінними призами. Представники Благодійного фонду Юрія Дерев’янка вручили призерам гірські рюкзаки.

На Долинщині нагородили переможців обласного чемпіонату з пішохідного туризму

У Вигоді турнір проводиться четвертий рік поспіль, а в області з пішохідного туризму школярі змагаються уже більше десяти років. Цього разу участь у змаганнях взяло 20 команд з усіх районів області, а це близько 80 дітей.

Як розповів спортивний суддя національної категорії по туризму Михайло Мороз, заняття з пішохідного туризму не тільки виховують, а допомагають у житті. «В юнацькі роки спортивним туризмом займався наш вихованець Володимир Сподар, тепер він  начальник управління освіти, молоді та спорту Долинської РДА. Йому ці знання пригодилося у армії, де він служив у розвідці. Пішохідний туризм — це перш за все практична прикладна справа», — відзначив суддя.

Максим Шарий навчається у Вигодській школі в 11 класі. На змаганнях здобув перемогу в складі команди, з якою виступав. Розповів, що займається цим видом спорту з молодших класів. Минулого року, навів приклад юнак, під час турніру пам’яті ветеранів туризму стався нещасний випадок — хлопець впав із скали і травмувався. Його потрібно було переправити через річку. «Цей випадок показав, наскільки несподіваними можуть бути турніри. Діяти потрібно було рішуче. На тренуваннях ми в’язали  ноші і натягували навісну переправу через річку, у цьому випадку  зробили так само», — розповів спортсмен.

• unnamed (4).jpg
  • unnamed (2).jpg