Фонд Юрія Дерев’янка подарував плеєри незрячим

20 травня 2014 15:22

Представники благодійного Фонду Юрія Дерев’янка, запрошені на літературний диспут Івано-Франківської організації "Українське товариство сліпих", подарували учасникам товариства десять mp3-плеєрів — для прослуховування аудіо-книг.

Фонд Юрія Дерев’янка подарував плеєри незрячим

Івано-Франківська обласна організація УТОС налічує 350 учасників, з яких понад сотня користуються послугами комп"ютеризованої бібліотеки. Читачам бібліотеки записують аудіо-книги на плеєри. "Можливість слухати літературні твори — один з найважливіших шляхів реабілітації незрячих людей, оскільки книги дають змогу здобувати знання, розвивати духовність, вони розширюють кругозір. Це як криниця, з якої черпають "живу" воду. Це  дає змогу втекти від сірої  буденності", — каже голова первинної територіальної організації українське товариство сліпих Оксана Логвін.

Наталя Сологуб, заступник голови Всеукраїнського благодійного Фонду Юрія Дервев"янка, привітала учасників літературної дискусії. "Зараз великою проблемою є те, що люди, які мають змогу читати, не роблять цього, а віддають перевагу віртуальній реальності. Ми поважаємо Вашу мужність і вважаємо, що з вас потрібно брати приклад", — відзначила Наталія Сологуб.

Самі ж учасники Товариства і відвідувачі аудіо-бібліотеки кажуть, що для них дуже важливо мати можливість слухати книги. "Я інвалід з дитинства і в товаристві вже близько 20-и років. За цей рік я прочитала завдяки плеєрам близько 60 книг. Ця "звукова" бібліотека для мене — все. Я майже не бачу. Щоранку встаю і зразу одягаю навушники, флешку — в кишеню і цілий день пораюся по дому — готую їсти і роблю все решта. Потім на літературних диспутах ми спілкуємось і ділимось враженнями про книги", — розповіла читачка аудіо-бібліотеки Надія Маланчук.